Als sparringpartner bij de boer en de boerin aan de keukentafel

“Hendrik Jan helpt ons in het proces bij de beëindiging van het bedrijf van mijn vader, moeder, oom, tante en mij. De vorderingen in dit proces stagneerde en de emoties onderling liepen hoog op. Een complexe situatie met meerdere eigenaren, verschillende (financiële) belangen en verschillen in eigendom van het bedrijf. Hendrik Jan kreeg de neuzen weer dezelfde kant op.”
“Vanaf het begin heeft Hendrik Jan analytisch geluisterd waardoor hij het overzicht kan bewaren en de situatie goed vanuit zijn ‘helikopter view’ kan bekijken. Hierdoor voelt iedereen zich gehoord zonder dat Hendrik Jan een kant kiest en dat is essentieel in ons proces.”
“De oogst van gesprekken onder leiding van Hendrik Jan? Begripvol, verhelderend, onpartijdig, goede inventarisatie van problemen, luisterend oor voor iedereen, vriendelijk, perspectief geboden door uit te zoomen, met oplossingsrichtingen komen waar wij zelf niet aan gedacht hadden.”
“Hendrik Jan is begaan met de mens achter de ondernemer. Hij is intrinsiek gemotiveerd, durft hulpvragen doortastend op te pakken. Hij is daarbij creatief in aanpak en woordgebruik. Indien nodig durft hij de grens op te zoeken wat er nog gezegd en vooral gevraagd kan worden en wat (nog) niet. Er schuilt een docent in hem: inspireren, motiveren, vragen, vertellen, beetje theorie erbij. Wat mij vooral opvalt is de wijze waarop hij (on)bewust stuurt voor de goede zaak.”
“Hendrik Jan is onze sparringpartner in de overname van het familiebedrijf / de boerderij. Zijn expertise ligt niet alleen in het ondernemende, bedrijfsmatige en financiële stuk. Als geen ander onderkent hij het belang van aandacht voor alle personen binnen het hele systeem. Zijn benadering is respectvol, motiverend, ondersteunend met een flinke dosis humor en voortvarendheid en een bereidheid buiten de bestaande kaders te gaan. Hij heeft niet alleen geholpen met contacten maar ook om de kaders van het bedrijfsplan helder te krijgen en te gaan staan voor waarin wij geloven.”